Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Σκοπός του ιστολογίου

Σκοπός του ιστοτόπου αυτού, είναι να υποστήριξει τόσο το  έργο που θα παρουσιασθεί στο 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας όσο και την συμμετοχή μας στο 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παιχνιδιού στο Scratch (2015-2016).
To φεστιβάλ  θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα Πέμπτη 7, Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Απριλίου 2016, π α ρ ά λ λ η λ α με το, Ηράκλειο, Αγρίνιο, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Κομοτηνή, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργο Ηλείας, Ρόδο, Τρίκαλα, Φλώρινα, και Χανιά

Tο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Πάτρας, για πρώτη φορά φέτος, θα πάρει μέρος στο φεστιβάλ μ' ένα έργο που έχει σαν τίτλο "Παρουσιάσεις με το Scratch" .

Για την καλύτερη προετοιμασία των μαθητών μας θα χρησιμοποιήσουμε μικτό σύστημα διδασκαλίας που περιλαμβάνει εξ' αποστάσεως εκπαίδευση με την βοήθεια του Moodle (http://users.sch.gr/tsormpat/moodle), και φυσικά τις δια ζώσης συναντήσεις.
Οι μαθητές που θα πάρουν μέρος στο φεστιβάλ θα προμηθευθούν από το σχολείο μας  όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης που είναι απαραίτητα για την χρήση της πλατφόρμας MOODLE

Στα πλαίσια του μαθητικού φεστιβάλ παρουσιάζονται  έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στα μαθήματα Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στα πλαίσια άλλων σχολικών δραστηριοτήτων κλπ.

Η συγκεκριμένη μαθητική συνάντηση δίνει την ευκαιρία:
α) να αναδειχθεί η δημιουργικότητα των μαθητών μέσα από εργασίες που εκπονούνται με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών της Πληροφορικής και όχι μόνο.
β) να παρουσιαστούν οι εργασίας που εκπονήθηκαν σε συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και την ευρύτερη κοινωνία,
γ) να υπάρχει ενημέρωση και διάδοση των μαθησιακών δραστηριοτήτων, οι οποίες καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και την ολόπλευρη μάθηση, μέσω των σχεδίων εργασίας και της επίλυσης πρακτικών προβλημάτων και
δ) να συμβάλλει στην επικοινωνία των μελών της σχολικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) μεταξύ τους και με την ευρύτερη κοινωνία.
Το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, στοχεύει στο να δίνει κίνητρο για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας των μαθητών γι’ αυτό και επιβραβεύει την κάθε συμμετοχή.
Δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε σχολείο της Ελλάδας, ανεξάρτητα της περιοχής που βρίσκεται, με την επισήμανση ότι η οργανωτική του Φεστιβάλ δεν μπορεί να καλύψει έξοδα μετακίνησης και διαμονής.
Προϋποθέσεις συμμετοχής:
(α) Μία σύντομη παρουσίαση (<10΄) της εργασίας από τους μαθητές σε ακροατήριο.
(β) Η διάθεση ενός Υπολογιστή και ενός βιντεο-προβολέα από κάθε σχολείο για την υποστήριξη του Περιπτέρου Παρουσίασης. Ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής και μία ομάδα μαθητών οφείλουν να παραμείνουν στον εκθεσιακό χώρο για ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον 2-3 ωρών ώστε να εκθέσουν το έργο τους και να απαντούν σε ερωτήσεις γι’ αυτό.
(γ) Ανάρτηση κατάλληλου υλικού για κάθε έργο στην τοπική ιστοσελίδα του Φεστιβάλ με ευθύνη του συντονιστή εκπαιδευτικού Πληροφορικής.

Η διεύθυνση του 6ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι http://6digifestach.blogspot.gr/. Σε αυτή την διεύθυνση θα εμφανιστούν όλα τα έργα που θα παρουσιασθούν στην φετινή εκδήλωση .